Den HelderHollands KroonSchagen

Digitale activiteiten voor mantelzorgers

Den Helder – De activiteiten van het Mantelzorgcentrum blijven voorlopig digitaal. Zolang de lockdown duurt, is het niet mogelijk fysiek samen te komen. Daarom hebben mantelzorgers iedere week de mogelijkheid om digitaal of telefonisch een medewerker van het Mantelzorgcentrum te spreken. Iedere maandag is er een spreekuur met de mantelzorgmakelaar en iedere woensdag koffietijd met de consulent. Mantelzorgers kunnen laagdrempelig meedoen via beeldbellen. Aanmelden gaat via info@mantelzorgcentrum.nl.

Mantelzorgers moeten vaak van alles regelen en krijgen steeds met nieuwe, onbekende situaties te maken. Dan verandert er vaak ook veel op financieel vlak. De mantelzorgmakelaar zoekt uit wat de veranderingen voor de mantelzorger betekenen en laat zien welke keuzes de mantelzorger heeft. Tijdens het spreekuur kunnen mantelzorgers terecht met vragen specifiek gericht op hun eigen situatie. Het spreekuur is iedere maandag van 15:00 tot 17:00 uur.

Koffietijd
Iedere woensdag kunnen mantelzorgers in gesprek met Marianne Weel, consulent mantelzorg bij het Mantelzorgcentrum. Mantelzorgers kunnen vragen stellen, hun verhaal delen, of tips en trucs delen. De behoefte om elkaar te ontmoeten is onder mantelzorgers groot. Marianne: “Veel mantelzorgers zitten ook met vragen; hoe ga je om met de thuishulp die niet meer komt, of met dagbesteding die niet doorgaat? Dan is het fijn als ze even kunnen inbellen en met elkaar oplossingen kunnen uitwisselen. En het kan gewoon vanuit huis, ze hoeven de deur niet uit!” Koffietijd is iedere week op woensdag van 10:00 tot 11:00 uur. Aanmelden gaat via info@mantelzorgcentrum.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding een link om mee te doen aan de digitale koffietijd.

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, actief van de gemeente Heiloo tot aan Den Helder. De belangrijkste opdracht is mantelzorgers te ondersteunen zodat zij de zorg kunnen geven en daar zelf gezond bij blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button