112

Drietal aangehouden na vondst hennepkwekerij

Julianadorp – De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de Rijksweg een hennepkwekerij aangetroffen. Drie personen zijn aangehouden, te weten een 55-jarige vrouw uit ’t Zand, een 65-jarige vrouw uit Julianadorp en een 31-jarige man uit Den Helder.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na meerdere meldingen. Bij aankomst van de woning ontdekten agenten al vrij snel in een schuur aan de achterzijde een zogenaamde droogruimte met henneptoppen, inclusief een in werking zijnde plantage. Daarna klopte de politie aan bij het huis en trof daar een vrouw aan die op haar kleding hennepresten had zitten. Hierop werd de vrouw aangehouden.

Vervolgens gingen de agenten de woning binnen en troffen hier een knipruimte aan waar een man en vrouw aan het knippen waren. Dit duo werd ook aangehouden. Verder onderzoek in de woning leverde nog twee in werking zijnde kwekerijen op. De politie heeft in totaal ruim honderd planten, drie kilo toppen, ruim een kilo knipafval en apparatuur aangetroffen en in beslag genomen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de hennepkwekerij ontruimd.

Het drietal werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: