Hollands KroonVideoZakelijk

Video: Agrocare, één van de toonaangevende tomatenproducenten van Europa

Advertentie:

Middenmeer – Een van de grootste tomatenkwekerijen van Europa is te vinden op het bedrijventerrein Agriport bij Middenmeer. De totale oppervlakte van de kas van het bedrijf Agrocare is 261 hectare. Per week wordt zo’n 500.000 kilo tomaten geproduceerd.

De start van het bedrijf begon 26 jaar geleden in Zeeland, waar Philip van Antwerpen en Kees van Veen op een stuk van drie hectare tomaten gingen telen. In 2007 kwam het bedrijf naar de Wieringermeer, waar het startte met twee kassen van tien hectare. Enkele jaren later kwamen daar de buitenlandse vestigingen bij. Momenteel heeft Agrocare meerdere vestingen in Nederland en Tunesië, Marokko en Frankrijk en werken er in totaal 1500 mensen bij het bedrijf.

Agrocare heeft tijdens de “Kom Binnen Bij Bedrijven Dag” op 23 maart een open dag en wie interesse heeft kan dan alles met eigen ogen aanschouwen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button