Den HelderPolitiek

Onderzoek: prettig wonen in de Sluisdijkbuurt

Advertentie:

Den Helder – Sinds augustus heeft de Stadspartij Den Helder een onderzoek gehouden in de Sluisdijkbuurt. Daaruit blijkt dat 74 procent prettig woont in deze omgeving. Slechts vier procent voelt zich er niet prettig.

Veilig voelt zich 62 procent van de ondervraagden en zestien procent daarvan is die mening niet toegedaan. Iets meer dan de helft, namelijk 54 procent, weet bij wie zij kunnen aankloppen voor problemen. Als verdere problemen gaven de bewoners van deze buurt een achttal items aan. Waaronder, verkeersveiligheid te vergroten, overlast van drugsgebruikers en hangjongeren.

Het rapport werd in november afgerond. Daarna wilde de Stadspartij dit aanbieden aan wethouder Tjitske Biersteker (Wijkwethouder Stad binnen de linie). Om onbekende redenen is dit tot nu toe niet gelukt, aldus de initiatiefnemers van dit buurtonderzoek. Reden waarom dit nu via de digitale weg wordt aangeboden aan het college en gemeenteraad.

Alle stukken zijn te lezen op de website van de Stadspartij Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button