Cultuur/NatuurDen Helder

Strengere controle op crossen in duingebied

Den Helder – Zes eigenaren van quads en crossmotoren hebben van de burgemeester van Den Helder, Jeroen Nobel, een officiële, schriftelijke waarschuwing gekregen omdat zij met hun voertuigen overlast hebben veroorzaakt op het strand en in het duingebied van Den Helder en Julianadorp.

Meerdere wandelaars en recreanten hebben de afgelopen twee maanden bij de gemeente geklaagd over gevaarlijk rijgedrag en schade aan de duinen. De gemeente en de politie hebben na controle en onderzoek diverse kentekens achterhaald. Die leidden allemaal naar de Helderse eigenaren.

Om plezierig en veilig op het strand te kunnen recreëren mogen alleen motorvoertuigen op het strand rijden als dat strikt noodzakelijk is. Die moeten hiervoor dan bovendien een ontheffing hebben. De komende periode zullen de gemeentelijke boa’s, politie en Landschap Noord-Holland hierop vaker controleren. Als de overtreders weer de fout ingaan lopen zij kans op een dwangsom of inbeslagname van hun voertuig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. dat zijn vast dezelfden die als complete dwazen door de straten heen scheuren …..

  2. Gaan ze ook even optreden tegen de moutainbikers die als achterlijke idioten door de wandel gebieden fietsen ? Diverse wandelpaadjes in natuur gebieden tot prut gereden .Zelfs in de schaarse losloop gebieden voor honden gaan ze niemand uit de weg.Gewoon lekker op je parcours blijven .En handhaven !!!

Back to top button
%d bloggers liken dit: