GR2022HK

Minder versplintering in Hollands Kroon: Slechts acht partijen op het stembiljet

Hollands Kroon – In Hollands Kroon staan in maart acht partijen op het stembiljet, zo is definitief geworden na de openbare zitting van het Centraal Stembureau. Omdat de ChristenUnie niet meedoet en LADA en Anders! gezamenlijk met een lijst komen zijn dat er twee minder dan nu in de raad vertegenwoordigd zijn. Er zijn geen nieuwe partijen die zich hebben aangemeld.

De acht partijen die meedoen aan de verkiezingen zitten dus allemaal al in de raad. De Jongerenpartij zou als nieuwkomer mee gaan doen maar ziet toch af van deelname. Daarmee zijn er in Hollands Kroon minder partijen te kiezen dan bij de eerdere verkiezingen sinds de fusie. Bij de herindelingsverkiezingen in 2011 deden er nog 13 partijen mee. In 2014 waren dat er 9, en vier jaar geleden 10.

Bij de openbare zitting van het Centraal Stembureau op vrijdagochtend kwamen geen opmerkelijkheden naar voren. Er waren geen geschrapte kandidaten of ongeldige lijsten. Het stembiljet wordt ingedeeld op basis van het aantal stemmen bij de vorige verkiezingen. Deze ziet er daarom als volgt uit:

  1. Senioren Hollands Kroon
  2. VVD
  3. CDA
  4. Onafhankelijk Hollands Kroon
  5. LADA & Anders!
  6. PvdA
  7. GroenLinks
  8. D66
Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button