Den Helder

Oproep aan Helderse kunstenaars voor ode aan de Lange Jaap

Den Helder – Hij staat er nog. Ook de storm Corrie kreeg de Lange Jaap niet omver. Om deze bijzondere vuurtoren, een Helders icoon, te eren in deze moeilijke tijd van zijn lange bestaan, komt er een Ode aan de Lange Jaap tijdens de expositie “Ode aan het Landschap” in Kunsthal 45.

Daar kunnen bewoners en bezoekers van Den Helder voor zorgen. Er komt een hele wand met de visie van bewoners op de Lange Jaap als onderdeel van het Helderse landschap. Iedere techniek is welkom en elk formaat dat de anderhalve meter breedte niet overschrijdt is welkom. Gefotografeerd, geborduurd, geschilderd, gekleid, getekend, opgebouwd uit luciferhoutjes. Het mag. Als de Lange Jaap en het landschap eromheen er maar in zijn te herkennen.

Op zaterdag 5 maart kan een ieder tussen 10.00 en 14.00 uur het gemaakte werk inleveren bij Kunsthal 45, aan de Koningstraat 43-45. Voor de meest sprekende inzending is een prijs beschikbaar.

Expositie
De opening van de expositie is op donderdag 17 maart om 17 uur en wordt verricht door Jan Roelofsen, ambassadeur van Huisduinen en voorvechter van de Lange Jaap. De toegang is gratis. De dan geldende RIVM-richtlijnen worden nageleefd.

De expositie ‘Ode aan het Landschap’ is van 17 maart tot en met 27 maart op iedere donderdag tot en met zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De kunsthal is gevestigd aan de Koningstraat 43-45. Een deel van de expositie, gedurende dezelfde periode, ook te zien in Kunst & Kitchen en de Kunstuitleen. Beiden gelegen op Willemsoord. Zie voor openingstijden de websites https://kunstenkitchen.nl http://www.kunstuitleen-denhelder.nl/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: