GR2022HK

Toch geen Jongerenpartij bij verkiezingen Hollands Kroon

Adverentie

Hollands Kroon – De Jongerenpartij staat niet op het stembiljet bij de gemeenteraadsverkiezingen van Hollands Kroon. Lijsttrekker Willem Bood (69) moet wegens gezondheidsredenen afzien van deelname. Heel jammer vindt hij, want hij had het de rest van de partijen graag moeilijk gemaakt.

De Niedorper had veel vertrouwen in zijn deelname aan de verkiezingen en gaf aan de grootste partij te willen worden. Vier jaar geleden vertrok hij, na onenigheid binnen de partij, uit Senioren Hollands Kroon. Toen al gaf hij aan de Jongerenpartij op te richten om in 2022 aan de verkiezingen mee te doen. Dat plan wordt nu weer vier jaar verder geschoven: Bood kondigt alvast aan dat hij bij de eerstvolgende verkiezingen weer verkiesbaar zal zijn.

In het verkiezingsprogramma van de Jongerenpartij stond onder andere dat de gemeente een ziekenhuis moet bouwen, dat er er meer betaalbare woningen moeten komen en dat een bindend referendum moet worden ingezet om veelbesproken onderwerpen aan de inwoners over te laten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button