Den HelderJeugdSport

Sportservice helpt kinderen met gezonder gewicht

Den Helder – Voor diegenen die in hun omgeving jonge kinderen tegenkomen met obesitas (ernstige zwaarlijvigheid), of kinderen die gewoon iets steviger zijn en misschien niet altijd mee kunnen komen met leeftijdgenootjes is er een nieuw ondersteunend programma van Team Sportservice Den Helder in samenwerking met de gemeentelijke gezondheidsdienst. De aanpak “Kind naar gezonder gewicht” is een werkwijze waarbij kind en gezin door laagdrempelige hulp worden ondersteund naar een betere kwaliteit van leven. Want voor een duurzame verandering in gewicht is vaak meer nodig dan alleen ondersteuning die gericht is op voeding, beweging en slaap.

Aanpak Kind naar gezonder gewicht
Voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar, met (ernstig) overgewicht, werken we aan een gezondere leefomgeving voor het kind en het gezin. Het gezin krijgt één aanspreekpunt: centrale zorgverlener Henriette de Ruiter. Zij is jeugdverpleegkundige van de gemeentelijke gezondheidsdienst GGD Hollands Noorden. Zij begeleidt, motiveert, coördineert en verwijst zo nodig door naar andere ondersteuning.

Degenen die een gezin kennen dat baat heeft bij deze aanpak en informatie willen vragen, of diegenen die met hun kind en gezin aan de slag willen met een gezondere leefstijl kunnen informatie vragen. Met Henriette kijkt men naar de situatie zoals die is, naar de oorzaak van het extra gewicht en is het mogelijk te bespreken wat men er aan kan doen om dit samen te veranderen. Met als resultaat: een gezondere leefstijl en een beter gewicht.

Aanmelden kan via Henriette, centralezorgverlenerdenhelder@ggdhn.nl
Of mail of bel Lydia van Noord, voor meer informatie over de aanpak: lvannoord@teamsportservice.nl telefoonnummer 088 203 7350.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button