Den HelderPolitiek

Actie zonnepanelen loopt tot 6 april

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Remco Duijnker meldt dat zo’n 654 huizenbezitters in Den Helder tot nog toe serieuze interesse hebben getoond om deel te nemen aan de actie collectieve aankoop zonnepanelen. “Tot 6 april kunnen inwoners van Den Helder zich melden voor deze actie, die loopt vanuit het Duurzaam bouwloket“, aldus de wethouder die tot dit aantal geïnteresseerden komt op basis van het aantal aangevraagde offertes.

”Gemiddeld gaan er zo’n acht zonnepanelen op een dak en dit levert een bezuiniging op de energierekening op van jaarlijks zo’n € 430,-. De aanschaf van de panelen is nu een kleine investering maar verdient zich binnen zes, zeven jaar terug. Vervolgens is er een financieel voordeel tot in lengte van jaren. Den Helder heeft de meeste zonuren van het land dus over terug verdienen maak ik mij geen zorgen.” De aanschaf voor zonnepanelen kan bovendien ook bekostigd worden vanuit een woonlening met laag rentetarief.

Tot slot wordt in het kader van verduurzaming van Den Helder binnenkort weer een thematour Huizenroute gehouden waaraan meerdere huiseigenaren in Den Helder mee gaan doen. Insteek hiervan is om elkaar te informeren en te helpen.

Meer informatie over de collectieve actie zonnepanelen www.duurzaambouwloket.nl/gemeente/den-helder en over de woonlening www.denhelder.nl/actueel/nieuws/aantrekkelijke-woonlening-voor-comfortabeler-wonen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button