Hollands KroonPolitiek

Geen zonneparken op agrarische grond Hollands Kroon

Anna Paulowna – De gemeenteraad Hollands Kroon heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met het programma Duurzaamheid 2020-2022, inclusief een amendement van VVD, Senioren Hollands Kroon, Lada, Onafhankelijk Hollands Kroon en Anders! waarin de agrarische grond binnen de gemeentegrenzen gevrijwaard moet blijven van zonneparken.

Het programma Duurzaamheid is een uitwerking van het coalitieakkoord en met dit besluit wil Hollands Kroon stappen maken in duurzaamheid, biodiversiteit en energietransitie binnen de eigen gemeentegrenzen.

Ruiter van de VVD nam namens de bovengenoemde fracties het voortouw om te voorkomen dat agrarische grond in Hollands Kroon wordt volgebouwd met zonneparken. “Er zijn ruim voldoende kansen om op een slimme manier verder te verduurzamen. Bovendien is het mooier om in april te lopen langs een veld met tulpen dan met zonnepanelen. Geen zonneparken op agrarische grond.”

Duidelijke taal
Het programma duurzaam bestaat uit vier programmalijnen: energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en biodiversiteit. Vanuit de raad kwam het verzoek om een samenvatting van dit programma in duidelijke taal voor publiek aan te bieden. Na het akkoord van de raad voor dit programma gaat nu gewerkt worden aan een Plan van Aanpak over hoe het programma uitgevoerd gaat worden en het daarbij behorende kostenoverzicht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button