Den Helder

Hoge nood? Redding nabij!

Adverentie

Den Helder – Vanuit de samenleving is de laatste jaren de roep om meer openbare toiletten toegenomen. Ook de gemeente Den Helder streeft naar voldoende openbare en opengestelde (invaliden)toiletten voor mensen met (plotselinge) hoge nood.

“In totaal zijn in Den Helder en Julianadorp zeker twaalf openbare toiletten. Een groot aantal is ook rolstoeltoegankelijk. Daarmee zijn geen aanvullende voorzieningen noodzakelijk. Wel willen wij nog in overleg met de winkeliersverenigingen in de hoop dat meer winkeliers zich aanmelden bij de app hoge nood. Gesubsidieerde bedrijven hebben wij ook gevraagd om hun toilet open te stellen”, aldus wethouder De Vrij, die recent inzichtelijk heeft laten maken hoeveel openbare toiletten de gemeente precies telt en waar deze zich bevinden. Binnenkort zal ook de gemeenteraad hierover nader worden geïnformeerd.

Bij de bibliotheken in Julianadorp en Den Helder, de Hema (wel tegen betaling), schouwburg De Kampanje, Triade, het station, Ziekenhuis Noordwest, het stadhuis, de Dekamarkt in de Spoorstraat, Restaurant Lands End en verder alle bezoekerspunten van de gemeenten mogen mensen gebruik maken van het dus openbare toilet.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button