Hollands KroonPolitiek

Raad akkoord met verbouwing De Ontmoeting (update)

Advertentie:

Anna Paulowna – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft in de raadsvergadering van 3 maart ingestemd met de verbouwing van MFA De Ontmoeting. Met deze verbouwing is een bedrag gemoeid van ruim € 600.000,-. Alleen de ChristenUnie en GroenLinks stemden tegen het voorstel, vanwege de hoge kosten van weer een verbouwing.

“In tien jaar tijd is het pand al drie keer verbouwd. Niet bepaald een voorbeeld van efficiënt werken. Genoeg is genoeg”, vond De Groot van de ChristenUnie, die hierin bijval kreeg van GroenLinks. Het overgrote deel van de raad ging wel akkoord met het voorstel, waardoor de laatste drie ruimtes in het complex verhuurklaar gemaakt worden.

De intentie van het college is de drie leegstaande ruimtes na deze verbouwing daadwerkelijk te kunnen verhuren. De huuropbrengst bedraagt € 40.000,- op jaarbasis en zal terugvloeien naar de reserves die voor deze verbouwing worden aangesproken.

Huurders
Voor twee ruimtes is ondertussen een intentieverklaring met huurders ondertekend. Voor de derde ruimte wordt met een nog onbekende partij onderhandeld over de prijs. De bibliotheek, die momenteel haar onderkomen heeft in winkelcentrum Molengang, keert terug naar het MFA. Wethouder Groot meldde in de vergadering dat de lege ruimte die hierdoor in het winkelcentrum ontstaat, zal worden ingevuld door een dierenwinkel, Intertoys en Blokker. “Ik heb me niet goed uitgedrukt”, zegt Groot woensdag. “Naast de bieb zijn of gaan ook de dierenwinkel, Intertoys en Blokker weg en die ruimte wordt ingevuld door Action.”

Naast het akkoord van de raad voor deze verbouwing komt tevens voor de zomervakantie meer duidelijkheid over de kosten van een extern beheerder die mogelijk aangetrokken gaat worden, de commerciële waarde van het complex op basis van een taxatie en een overzicht van de opbrengsten en kosten van verhuur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button