Overige

Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard zoekt vrijwilligers

Advertentie:

Hollands Kroon – Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard is op zoek naar vrijwilligers om de functie Vrijwillig Onafhankelijk Adviseur (VOA) te vervullen. Anderen uit de gemeente worden door hen ondersteund bij vragen over wonen, welzijn, zorg en regelgeving.

Er worden personen gezocht die goed zijn in adviseren, verbinden en maatschappelijk betrokken willen zijn. De afspraken vinden plaats in overleg en zijn zo in te plannen op momenten waarop de vrijwilliger tijd heeft.

Een VOA gaat persoonlijk in gesprek met mensen met een hulpvraag en luistert naar hun verhaal. Gezamenlijk wordt de hulpvraag verhelderd en bekeken wat de best passende oplossing kan zijn voor de situatie. Een VOA draagt mogelijkheden aan, wijst de weg, ondersteunt en helpt kortdurend. Bijvoorbeeld bij vragen over wonen, welzijn, zorg en inkomen.

De opleiding
Medio April start Wonen Plus Welzijn Dijk en Waard een nieuwe VOA opleiding om vrijwilligers goed geïnformeerd op pad te laten gaan. Het bedrijf zoekt deskundige vrijwilligers voor de gemeente. Personen die interesse hebben worden graag uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om alle vragen te beantwoorden.

Voor Schagen en Hollands Kroon: email info@wonenpluswelzijn.nl of bel 0224-273140. Vraag naar Elisabeth.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Wellicht ook interessant

Back to top button