Den HelderZakelijk

Rustgevende onderwaterwereld bij Noordwest Ziekenhuisgroep

Advertentie:

Den Helder – In Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Alkmaar en Den Helder kunnen kinderen voortaan even aan iets anders denken dan aan hun operatie, onderzoek of ziek zijn. In verschillende ruimtes binnen het ziekenhuis zijn namelijk speciale stickers aangebracht op de muren, ook wel ‘StoryWall’ genoemd. De kinderen activeren met de StoryWall app een rustgevende onderwaterwereld in 3D, waardoor ze hun ogen kunnen uitkijken, minigames kunnen spelen en daardoor hun aandacht kunnen verleggen.

StoryWall, ontwikkeld door Studio Bleep, is een combinatie van drukwerk zoals behang, muurstickers of banners, en een mobiele app. Met de app kan de camera van tablet of smartphone op de afbeeldingen worden gericht en dan komt het drukwerk in 3D tot leven. Noordwest is het eerste ziekenhuis in Noord-Holland met StoryWall. StoryWall komt op meerdere plekken terug binnen Noordwest, zoals op de kinderkamers van de spoedeisende hulp, wachtkamer van de kinderpoli’s, de kinderafdelingen, poliklinische operatiekamer en het operatiekamercomplex.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat afleiding tot stress- en pijnreductie kan leiden. In een ziekenhuis is afleiding heel belangrijk omdat een operatie of onderzoek vaak stress oplevert. StoryWall speelt hierop in en zorgt voor afleiding van kinderen door ze een geheime wereld te laten ontdekken en spelletjes te bieden. Ook krijgen de kinderen dapperheidstickers mee naar huis. Thuis kunnen ze dan ook met een smartphone de spelletjes blijven spelen.

Noordwest is trots en blij dat patiënten gebruik kunnen maken van de StoryWall. Dit alles is mogelijk gemaakt door BergenBruist, georganiseerd door Lionsclub Bergen, de sponsoren Univé, Agu, Bot Bouw, Huize Mare, Galileo Systems en de vele gasten van BergenBruist.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button