Den HelderJeugd

Wethouder De Vrij op werkbezoek bij praktijkschool De Pijler

Adverentie
Door de praktijklokalen van De Pijler (DHfoto)

Wethouder De Vrij bezocht woensdag Praktijkschool De Pijler, hij was hier op uitnodiging en kreeg een rondleiding van twee leerlingen van de school. Ze namen de wethouder mee langs de praktijklokalen en vertelden dingen over de opleidingen. Hierna ging het gezelschap aan tafel om in het bedrijfsrestaurant, onder het genot van een heuse “Pijlerlunch”, van gedachten te wisselen.

De groene opleiding doet de groenvoorziening rond de eigen school (DHfoto)

De rondleiding door Larissa (15) en Jeda (14) door de praktijklokalen werd door de wethouder zichtbaar gewaardeerd. Al snel raakte hij in gesprek met leerlingen die hun vak aan het leren waren. Omdat veel leerlingen op woensdag een stagedag hebben was het relatief rustig en dat kwam eigenlijk best goed uit. Ook bij de horeca werd even in het praktijklokaal gekeken. De leerkracht was druk in de weer met zijn leerlingen om de lunch te verzorgen. Toen het gezelschap iets te dicht bij de pruttelende potten en pannen kwam werden ze resoluut de keuken uitgewezen. “Hier wordt gewerkt dus tot hier en niet verder”, aldus een lachende leerkracht.

Al het buitenmeubilair van staal en hout op het mooie schoolgebouw is door de leerlingen zelf gemaakt bij de hout en staal opleidingen. Daar wordt met trots over verteld, ook het groen wordt door de leerlingen van de groenvoorziening zelf verzorgd. Bij nog drie Helderse scholen wordt door de leerlingen van deze opleiding de groenvoorziening gedaan.

Directeur Marcel Paragsingh van de school van zo’n 180 leerlingen heeft de wethouder uitgenodigd als voorverkenning voor de samenwerking in de toekomst. “Achteraf dingen bespreken die beter kunnen is prima, maar vooral in het voortraject is nog veel winst te behalen”, vertelt de directeur. Een informeel werkbezoek leek hem daarvoor een prima middel.

Directeur Marcel Paragsingh geeft uitleg aan de wethouder (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button