112

Forse stijging aantal meldingen via M

Regio Noordkop – De Eenheid Noord-Holland van de politie heeft vorig jaar in totaal 1.859 meldingen ontvangen via Meld Misdaad Anoniem (M). Dat blijkt uit het donderdag gepresenteerde jaarverslag. De meldingen leidden in 221 gevallen tot een aanhouding van een verdachte.

Het aantal meldingen is een flinke toename ten opzichte van eerdere jaren. Zo kwamen in 2019 nog ‘slechts’ 1.294 meldingen binnen, wat betekent dat 2020 een stijging laat zien van 44 procent. In de top 5 van zaken waarover mensen aan de bel trekken staan drugsgerelateerde zaken op 1 en 2. De top 5 wordt verder gecomplementeerd door geweldsdelicten, Financieel-economische delicten en verkeersdelicten.

Dankzij de meldingen wist de eenheid vorig jaar 8.149 hennepplanten, 18 vuurwapens en 46 slag- en steekwapens in beslag te nemen. In Den Helder werd tot twee keer toe een drugsdealer opgepakt na een melding vanuit M.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button