Sport

Dames Den Helder Suns opnieuw landskampioen!

Basketbalsters winnen in Katwijk met 60 - 77 van Grasshoppers

Den Helder – De dames van Den Helder Suns hebben de landstitel geprolongeerd. Woensdagavond pakten ze voor het tweede jaar op rij het kampioenschap door in Katwijk Grasshoppers te verslaan. Vanuit Den Helder waren flink wat supporters meegereisd om het team aan te moedigen op weg naar de winst en dus het kampioenschap.

Het was de vierde wedstrijd in de best-of-five serie om de landstitel. Na de 2-0 voorsprong na twee thuiswedstrijden verloren de Suns afgelopen zaterdag het eerste uitduel. Woensdagavond in Katwijk werd echter goed aan het duel begonnen en toonde het scorebord na vijf minuten een 4-9 stand in het voordeel van de bezoekers.

De thuisploeg wist na de mindere beginfase gedurende het kwart beter in het spel te komen (12-13), maar mede dankzij enkele missers van de Grasshoppers en twee benutte vrije worpen van Kiki Fleuren werd het kwart afgesloten met 12-17 in Helders voordeel.

Rommelig kwart
Na de korte pauze duurde het bijna twee minuten alvorens de Suns tot scoren kwamen, maar gelukkig was de thuisploeg ook weinig effectief. Rommelige schoten van de Grasshoppers haalden vervolgens het netje niet, terwijl de Suns enkele driepunters scoorden en uitliepen naar 14-27. Het was niet het beste kwart uit de serie, maar halverwege stond er wel een voor Den Helder prettige 20 – 30 op het scorebord.

Grasshoppers begon als een wervelwind aan de tweede helft en wist de achterstand razendsnel te verkleinen tot 28-32, maar toen waren de Suns ook weer wakker. Mede dankzij vier benutte vrije worpen van Janiek van Veen kon de aanstaande landskampioen weer uitlopen tot 33-43. Bij 35-46 werd de grootste voorsprong van de avond behaald en hierna werd het ook niet meer spannend. De thuisploeg kwam in het restant van de wedstrijd nooit dichterbij dan tot op vier punten.

Kampioen!
Via 44-51 (eindstand derde kwart) speelde de ploeg van coach Mario Bennes het duel in het laatste kwart keurig uit. Zodra Grasshoppers even dichterbij kwam, scoorden de Suns weer en was de veilige marge weer een feit en uiteindelijk werd het toch nog een ruime zege. Bij het wegtikken van de laatste seconden gaf het scorebord 60 – 77 aan en was het kampioenschap een feit. Uiteraard barstte direct hierna een feestje los met de meegereisde fans.

De dames worden zaterdagavond in sporthal Sportlaan officieel gehuldigd.