Den Helder

Mozaïek tunneltje weg door waterprobleem

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft vorige week een deel de mozaïek in het tunneltje van de Brakkeveldweg weggehaald. Veel tegeltjes zaten los en dat ging van kwaad tot erger.

Dit probleem heeft zich al eerder voorgedaan en heeft voor een deel te maken met een waterprobleem in de tunnelwanden. Kleine reparaties hebben niet voldoende geholpen. De gemeente onderzoekt nu hoe ze dit probleem kunnen aanpakken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

10 reacties

 1. Mooi als ze allemaal der af knikkeren,zie al op de foto die multi cultie onzin staan met al die vlaggen.
  Zal wel gemaakt zijn door die figuren van verder op.

  1. Ik sluit mij hier volledig bij aan, waarom geen fiere Nederlandse leeuw of een mooie nationalistische tekening. Prachtige plekjes in Den Helder zat die zich hier voor lenen. Mogen we nog wel trots zijn op ons prachtige land en onze rijke cultuur?

 2. Deze mozaiek heeft helemaal niks met” multi culti” te maken of is gemaakt door “die lui van verderop”.
  Gemaakt door clienten van de verslaving zorg van het toenmalige actief talent tegenwoordig “react” geheten en gevestigd op het Ravelijncenter.De donkere personen beelden de silouhetten uit van de personen (inclusief begeleiders/werkmeesters ) uit.De gebruikte tegels komen uit de afval container van de plaatselijke tegelboer,dus de keus was beperkt.
  Verwijzingen naar ons prachtige land met cultuur slaan dus helemaal nergens op.Steek in het vervolg eerst je licht even op voor je onzin schrijft.

   1. @RB:Ik heb nog even navraag gedaan : de kat op de tegels (zie foto ) is een kat van een van de clienten die er aan mee werkte.De kinderen zijn willekeurig kinderen van de School die toevallig voorbij liepen.Die hebben ze gewoon getekend en als model gebruikt .Zwarte personen kwam door de kleur van de tegels die ze beschikbaar hadden en een silouhet is nou eenmaal zwart.De vlaggen zijn verzonnen door de mensen die het werk maakten .Dus volledige willekeur.Het geheel is bedacht door de werkmeester in overleg met de clienten die het als dagbesteding hebben gemaakt.
    Er zit dus helemaal geen enkele politieke boodschap of overtuiging achter.
    Detail : tijdens het vervaardigen van het mozaiek hadden de makersal veel problemen met water en natte muren.

   2. ter plekke verzonnen dor de makers met de beperkte scherven die ze hadden
    de kat is de kat van een van de makers
    de kinderen waren voorbijgangers
    en de volwassenen zijn de makers zelf
    ze hebben gewoon hun silouet getekend door tegen de muur te gaan staan en de omtrek vast te leggen met een vilt stift.
    behalve de kat denk ik

    1. “ter plekke verzonnen dor de makers met de beperkte scherven die ze hadden” lijkt me ook ter plekke verzonnen en is niet heel aannemelijk maar het zou natuurlijk mogelijk kunnen zijn, heeft u misschien ergens een linkje waar dit uit blijkt?

     1. Een van de project begeleiders zit hier naast me op de bank.
      Dus “inside info” zeg maar.
      Maar links om of rechts om, of we het mooi vinden of niet :
      er komt wat anders voor in de plaats.
      We gaan het zien……………….

Back to top button
%d bloggers liken dit: