Den HelderPolitiek

VVD-Minister online in gesprek over bereikbaarheid, waterstofeconomie en Brexit

Den Helder – De VVD heeft Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Milieu, bereid gevonden online in gesprek te gaan met de inwoners en ondernemers van de noordelijke regio’s. Hoe wordt de Kop van Noord-Holland bereikbaar gehouden voor de rest van Nederland? Welke kansen liggen er voor de zeehavens, bijvoorbeeld op het gebied van waterstof? En wat te doen aan de gevolgen van de Brexit, zoals het afmeerverbod voor Britse schepen? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod op maandag 8 maart (vanaf 19:00 uur) tijdens een online bijeenkomst met de minister en Tweede Kamerleden van de VVD.

VVD-raadslid Rogier Bruin: “Deze sessie is openbaar en dus kan iedereen die dat wil hier aan deelnemen. Zo kan je zelf rechtstreeks een vraag stellen aan minister Van Nieuwenhuizen en Tweede Kamerleden. Het is bedoeld voor inwoners en ondernemers uit de drie noordelijke regio’s (Noord-Holland Noord, Friesland en Groningen) die hun ideeën en zorgen willen delen met de mensen die in Den Haag over deze onderwerpen moeten beslissen.”

“Wij hebben toevallig vrijdag 5 maart zelf al een digitaal gesprek gepland met inwoners van Den Helder over het thema Bereikbaarheid”, aldus Bruin. “Het mooie is dat we de ideeën en de zorgen die we daar uit ophalen direct mee kunnen nemen naar het gesprek met de minister, maar zij heeft ook het onderwerp zeehavens en de Wadden in haar portefeuille. Ook dat is natuurlijk relevant voor ons in de Kop van Noord-Holland.”

Aanmelden
VVD Den Helder en Hollands Kroon hoopt dat belangstellenden uit Den Helder, Hollands Kroon en Texel zich aanmelden voor deze bijeenkomst en zelf het gesprek met de minister aangaan. Inwoners en ondernemers kunnen zich aanmelden voor beide online bijeenkomsten door te mailen naar info@vvddenhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button