Werkbezoek PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk en Statenlid Gert-Jan Leerink aan datacenters Hollands Kroon

Hollands Kroon – Noord-Holland’s PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk en Statenlid Gert-Jan Leerink gaan samen met PvdA-raadslid Sylvia Buczynski, op vrijdag 5 maart, op werkbezoek naar Wieringermeer om te pleiten voor meer investeringen in de regio.

In hun plan investeert de PvdA fors in de regio zodat er meer betaalbare woningen komen, de bereikbaarheid beter wordt en dat in dorpen belangrijke voorzieningen zoals zorg, onderwijs en winkels behouden blijven, maar ook om het landschap mooi te houden. Om die reden stelt de PvdA dat er nadere eisen moeten komen voor de vestiging van datacenters en distributiecentra en dan met name voor de inpassing in het landschap en de kwaliteit van de bebouwing.

“De geluiden vanuit de Noordkop dringen te weinig door in Den Haag. De regio is bij dit randstad-kabinet Rutte II vaak het ondergeschoven kindje. Het is zaak dat problemen zoals die in Hollands Kroon beter op de politieke agenda komen. Daar wil ik mij als Noord-Hollands Kamerlid keihard voor inzetten”, aldus PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk.

Programma:
14.30 uur bezoek datacentra Agriport A7, aansluitend Windpark Wieringermeer
15.15 uur Anna Paulowna

Mobiele versie afsluiten