Overige

De leukste dingen om te doen op Bonaire!

Op zoek naar een Caribisch eiland weg van de drukte? Benieuwd wat er allemaal te doen is op Bonaire? Hoewel Bonaire misschien wel de minst bekende ABC-eilanden van de Nederlandse Caraïben is, is het onder duikliefhebbers wereldberoemd als duikersparadijs. Maar er zijn nog tal van andere unieke activiteiten en attracties die Bonaire ook voor niet-duikers de moeite waard maken om te bezoeken! Ga dus snel een auto huren Bonaire nadat je vliegtickets en een accommodatie hebt geboekt om de onderstaande dingen te kunnen doen tijdens je vakantie op dit prachtige eiland.

Bezoek de hoofdstad
Een van de belangrijkste dingen om te doen in de cruisehaven van Bonaire is het verkennen van de hoofdstad. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk, wat koraaldijk betekent, maar de lokale bevolking noemt het ‘playa’ wat ‘strand’ betekent. Er is niet langer een ‘strand’ omdat de kust van de hoofdstraat (Kaya Grandi) nu is omzoomd met een betonnen loopbrug naast de zee. Het is een klein stadje en het kan daardoor gemakkelijk te voet worden afgelegd. Je zult coole dingen ontdekken, zoals kleurrijke winkels, kunstgalerijen, cafés, arcades, restaurants, bars en openbare pleinen.

Dwaal rond in Rincon
Ga in de wagen die je gehuurd hebt via autoverhuur naar het afgelegen binnenland van het eiland om Rincon te ontdekken, de oudste nederzetting van Bonaire. Het werd in de 16e eeuw door de Spanjaarden gesticht en was daar met opzet gevestigd om detectie door passerende vijandelijke schepen en piraten te voorkomen. Wanneer de honger toeslaat, is Posada Para Mira de plek om te eten met zeer lokale voedselspecialiteiten zoals geitenstoofpot en penssoep. Het is ook een uitstekende plek om te genieten van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief het felrode dak van de mosterdgele St. Ludovicus Bertrandus-kerk.

Bekijk roze meren en witte bergen
Een van de meest verbluffende bezienswaardigheden van het eiland zijn de roze zoutpannen en de omringende door de mens gemaakte witte bergen gemaakt van zout aan de zuidoostkust. Een van de meest unieke toeristische attracties van Bonaire, het surrealistische tafereel lijkt bijna een luchtspiegeling als je het nadert. De koloniale geschiedenis van het eiland was nauw verbonden met de zoutwinning. Het was een kostbaar goed voor het genezen van vlees en vis vóór koeling in het Caribisch gebied en Europa. Vandaag de dag is Bonaire nog steeds een toonaangevende zoutexporteur en de thuisbasis van de moderne faciliteiten van Cargill.

Verken een onbewoond eiland
Zoek je een strand nabij het centrum, ga dan naar Klein Bonaire. Het is een klein, ongerept, onbewoond satellieteiland op een korte watertaxi afstand, waar het prachtige “No Name Beach” ligt. Dit is het beste strand van Bonaire en heeft zacht wit zand dat over helder water stroomt. Omringd door een spectaculair rif vol zeeleven, is het een populaire plek om te driftsnorkelen. Het is ook een ontmoetingsplaats voor zeeschildpadden en soms dolfijnen! Een auto huren Lissabon zal niet nodig zijn om Klein Bonaire te kunnen verkennen, hier moet je toch echt naartoe met een boot. Gelukkig zal dit niet lang duren en relatief goedkoop zijn.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button