GR2022HK

Einde van de raadsperiode in Hollands Kroon

Hollands Kroon – De gemeenteraad van Hollands kwam donderdagavond voor de laatste keer bijeen. Meerdere raadsleden zwaaien definitief af, veel staan 14, 15 en 16 maart weer op het stembiljet. Een aantal van hen blikt terug op de afgelopen periode.

De VVD-fractie Hollands Kroon is er trots op dat een prachtige en financieel gezonde gemeente Hollands Kroon kan worden overgedragen aan een nieuwe raad. Lilian Peters, fractievoorzitter van GroenLinks, kijkt graag vooruit: “Deze vier jaar zijn omgevlogen. Ik zou graag werken aan levendige dorpen en een gezond buitengebied in Hollands Kroon.” Marjon Tolhuis van de ChristenUnie doet zelf niet mee aan de verkiezingen en geeft de volgende gemeenteraad graag een advies: “Blijf niet zwijgen, geef een rechtvaardig oordeel, help arme mensen en help mensen die het moeilijk hebben.”

Corona heeft de afgelopen raadsperiode anders laten verlopen dan normaal. Sylvia Buczynski van Partij van de Arbeid zegt: “Zelden zal een gemeenteraad met zo’n bijzondere periode te maken hebben gehad. Door Corona hebben we razendsnel geleerd om digitaal te vergaderen en ons aan de situatie aan te passen. De manier van werken is voorgoed veranderd.” Jip Pankras van Senioren Hollands Kroon vat het kort en bondig samen: “De raadzaal is de plaats waar besluiten worden genomen.” Het is dus belangrijk dat inwoners gaan stemmen tijdens de gemeenteraadverkiezingen.

Een aantal raadsleden keert niet meer terug, zo ook de fractievoorzitter van het CDA, Sjaak Vriend: “Na 12 jaar maak ik plaats voor anderen. Eenieder dank ik voor het in mij gestelde vertrouwen. De raad neemt besluiten die ook u aangaan. Het is dan ook van belang uw stem te laten horen bij de komende gemeenteraadsverkiezing.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button