Den HelderJeugd

Leerlingen De Windwijzer in actie voor Oekraïne

Advertentie:

Den Helder – Tijdens de periode voorafgaand aan Pasen zetten de leerlingen van Sarkonschool De Windwijzer in Den Helder zich in voor Oekraïne. De leerlingen doen dit met een inzamelingsactie van (medische) hulpmiddelen voor de stichting Holland-Oekraïne. Deze stichting zorgt ervoor dat de spullen worden gebracht naar die plekken waar dat nodig is.

Om te laten zien dat de leerlingen zich hiervoor inzetten hebben zij de vlag van Oekraïne op het schoolplein geplaatst. Kinderen van de onderbouw hebben dozen beschilderd in de kleuren van Oekraïne om de hulpmiddelen in te verzamelen. De eerste hulpmiddelen zijn al binnen! Op deze wijze geeft de school betekenis aan de veertigdagen- of vastentijd, dat aansluit bij de actualiteit.

De veertigdagentijd of vastentijd is een periode van ’minderen en bezinnen’ als voorbereiding op Pasen. In de basisgroepen wordt hier aandacht aan besteed. Diverse onderwerpen komen aan de orde, zoals: Wat is vasten? Waarin kun jij minderen? Wat betekent delen voor jou? Door minder tijd te besteden aan onbelangrijke zaken, is er ruimte voor belangrijke zaken. Dit sluit mooi aan bij gewoonte een van de basisgewoonten van de school: ‘Belangrijke zaken eerst’ en ‘Denk win-win.’

Meer info is te vinden op: www.holland-oekraine.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button