GR2022HK

VVD Hollands Kroon neemt Woonplan mee naar coalitieonderhandelingen

Hollands Kroon – De VVD Hollands Kroon komt met een oplossing voor het woningtekort onder jongeren en alleenstaanden: Degelijke, houten woningen die in één dag geplaatst kunnen worden. De komende vier jaar wil de partij in elke kern vier of meer van deze woningen neerzetten. De VVD geeft aan het plan mee te nemen naar de coalitieonderhandelingen.

Volgens de VVD zijn er eigenlijk alleen maar voordelen: De woningen worden duurzaam in een fabriek gebouwd en zijn voor 95% circulair. De massieve houten bestanddelen komen uit gecertificeerde bossen. De levensduur is volgens de fabrikant afhankelijk van het onderhoud 50 tot 100 jaar. De activiteit op de bouwplaats is minimaal. De enige uitstoot wordt veroorzaakt door de vrachtwagen, die de woning komt brengen. En de telekraan die het pand op de fundering zet. Een blok van vier woningen staat in 1 dag.

Woningstichting enthousiast
De VVD zet bij de coalitie-onderhandelingen in op de realisatie van minimaal vier van deze woningen in elke kern gedurende de komende raadsperiode. De gemeente dient hiervoor plekken planologisch beschikbaar te maken. Als de belangstelling groter is, moet daaraan kunnen worden voldaan. De VVD is blij met de reactie van Woningstichting Anna Paulowna. Directeur Ben Broxterman geeft aan enthousiast te zijn over het concept en het toepasbaar te vinden voor de Triplo-locatie in Anna Paulowna. Als de markt het concept niet oppakt is het voor de VVD bespreekbaar tijdelijk een gemeentelijk woningbouwbedrijf op te richten.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button