Hollands KroonSportVideo

Feestelijke opening nieuw moutainbikeparcours op het Wierholt (video)

Wieringerwerf – Mountainbikers uit de regio Wieringerwerf kunnen hun geluk niet op. Daar is zaterdag namelijk een nieuw uitdagend parcours geopend. Nadat wethouder Mary van Gent het lintje doorknipte, werd er massaal gefietst.

Met de aanleg van het parcours is een langgekoesterde wens van de mountainbikers in vervulling gegaan. Het parcours wat er al lag, is alleen maar vlak terrein en miste wat uitdaging. Dat is echter niet de enige reden dat het parcours is aangelegd, zo laat Boswachter Mikal Folkersma weten: “We hebben in goed overleg met de mountainbikers besloten om het aan te leggen met het verzoek dat zij zich gaan inzetten tegen het wildfietsen. Dat werkt heel goed.”

Ondanks dat de eerste plannen voor een nieuwe parcours al vijf jaar geleden werden gemaakt, is zeven maanden geleden pas het ‘jawoord’ gegeven voor de bouw ervan. Sinds november hebben vrijwilligers keihard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe parcours. “Het is echt indrukwekkend als je ziet wat er is neergezet op de dagen dat ze hier gewerkt hebben”, zegt Folkersma. Het vlakke parcours werd al eerder uitgebreid met een zes kilometer lang technisch parcours in de Hendrikspaden. Gerard de Wit, vrijwilliger en één van de vier initiatiefnemers, is in zijn nopjes: “De uitbreiding die hier is geplaatst, is 1,7 kilometer met ongeveer 75 hoogtemeters. Met name om dat laatste zaten we verlegen.”

Tijdens de opening werd er een toertocht gefietst over de parcoursdelen van Wierholt, Hendrikspad en de Dijkgatbos. Daarnaast werd er voor de de kleintjes nog een mini-workshop gegeven met kleine hindernissen.

 

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button