Hollands Kroon

Parkeren op trottoir wordt gedoogd

Anna Paulowna – Parkeerproblemen zijn overal en zo ook onder andere in de straten Merellaan en Nachtegaallaan in een wijk van Anna Paulowna.

De straten zijn daar niet al te breed en er is niet echt voldoende parkeer gelegenheid. Parkeren is mogelijk in parkeervakken of in sommige gevallen bij de oprit bij de woningen.

Er heerst nogal wat verwarring wat betreft het parkeren en dan vooral de auto’s die zijn geparkeerd op het trottoir. Op social media ging een bericht dat meerdere geparkeerde auto’s een waarschuwing van de handhaving hebben gekregen.

Nu zijn enkele bewoners boos want ze zijn bang dat zij straks een proces verbaal achter de ruitenwisser krijgen.

Woordvoerder Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon vertelde aan RegioNoordkop dat er meerdere fixi-meldingen zijn geweest over het parkeren op het trottoir. De Boa’s zijn tweemaal geweest en hebben meerdere voertuigen een officiële waarschuwing gegeven.

Later kreeg de gemeente klachten over deze waarschuwingen. Bij navraag bleek dat het team Verkeer van de gemeente het beleid heeft gedoogd. Zolang er maar een rollator of kinderwagen langs kan wordt het gedoogd om op het trottoir te parkeren. Dit is gedaan omdat er in deze wijk niet voldoende parkeergelegenheid voorhanden is.

Volgens enkele bewoners zal het ook schelen als de auto’s zoveel mogelijk op de eigen inrit worden geparkeerd en niet op een openbare parkeerplaats. Je eigen inrit blijft wel lekker vrij maar een ander kan zijn auto dan misschien niet kwijt.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Als we híer nu ‘ns mee ophouden.
    De stoep, het trottoir, is ápert het domein van de voetganger, de wandelaar, ouders met kinderwagens, de stads- of dorpsgenoot in een rolstoel, spelende kinderen, de blínde- of slechtziende medemens

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: