Hollands KroonPolitiek

GroenLinks stelt vragen over minimaal woonoppervlakte arbeidsmigranten

Adverentie

Hollands Kroon – De fractie van GroenLinks Hollands Kroon heeft politieke vragen gesteld over het voorstel van het college om in het hoogseizoen toe te staan dat arbeidsmigranten in een woning van tien vierkante meter wonen. Nu is het minimale woonoppervlakte nog twaalf vierkante meter.

Medio maart gaf wethouder Theo Groot aan dat het plan van de gemeente ontstaan is vanuit vraag van de agrariërs. Er zijn bedrijven op de markt die kant-en-klare units kunnen leveren, van tien vierkante meter. Daarvoor moeten de beleidsregels dus worden aangepast. Het college oordeelt dat twee vierkante meter minder, voor een korte periode in de zomer, best moet kunnen.

GroenLinks heeft hier haar vraagtekens bij. Er had tenminste een analyse moeten plaatsvinden van het huidige beleid: “Bent u net als ons van mening dat het wijzigen van beleidsregels vooraf dient te worden gegaan door een evaluatie van de toepassing en effectiviteit van de huidige regels?” Dit schrijft de partij in politieke vragen aan het college. Ook wil GroenLinks van de wethouders weten waarom zij denken dat arbeidsmigraten genoeg hebben aan die tien vierkante meter.

Daarbij verwijst de partij naar het rapport ‘Geen tweederangsburgers’, van de commissie Roemer. In dit rapport wordt voorgesteld om het minimale leefoppervlakte te vergroten maar vijftien vierkante meter. De Tweede Kamer steunde het rapport. GroenLinks vraagt zich af welke waarde het college van de gemeente Hollands Kroon hecht aan de bevindingen van de commissie.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

2 reacties

  1. Gaan we ons daar druk over maken? En de Nederlandse gezinnen met veel kinderen die in een drie kamer flatje wonen, daar heb ik GL nog NOOIT vragen over horen stellen. Ook zo’n partij die zich drukker maakt om anderen dan om Nederlands volk.

    1. zo zit heel NL toch in elkaar tegenwoordig….

      de Nederlander komt op de laatste plaats, buitenlandertjes knuffelen staat op prioriteit nummer één, laatst nog een heel clubje die op straat gezet werden om Oekraïense vluchtelingen te kunnen huisvesten…

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: