Sport

RTV Toon Jacobs start met speciale seniorengroep

Den Helder – Voor wie graag op de fiets stapt, maar dit liever niet alleen doet, start RTV Toon Jacobs op 19 april weer met de seniorengroep 55+. Die maakt deel uit van het programma “Fiets en Geniet”.

Doel is meer ouderen gezamenlijk op de fiets te krijgen door regelmatig (om de week) een aantrekkelijke fietstocht te organiseren onder leiding van ervaren voorrijders. Alle typen fietsen zijn toegestaan, dus ook de e-bikes. De eerste tocht is de Bollentocht van 30 kilometer en, zoals de naam al zegt: dat wordt genieten van de mooie bloembollen.

Even weken
Van 19 april tot en met 20 september wordt op de even weken op dinsdagmiddag een toertocht gefietst, met afstanden tussen de 30 en 50 kilometer. De gemiddelde snelheid ligt op omstreeks 15 km per uur, maar er wordt uiteraard rekening gehouden met de langzaamste rijder(s). Samen uit, samen thuis! “Natuurlijk proberen we een mooie aantrekkelijke route te kiezen”, zo laat de organisatie weten. Start en einde van de tocht is bij het clubgebouw van de RTV Toon Jacobs op sportpark Quelderduyn (tegenover de grote sporthal).

De start is om 13.00 uur en gedurende de tocht wordt een koffie/theestop gehouden in een horecagelegenheid. “Uiterlijk 17.00 uur eindigen we weer bij het clubgebouw.” De kosten per fietstocht zijn € 2,50. Hiervoor krijgen de deelnemers tevens bij terugkomst een gratis kopje koffie of thee met cake. De consumptie in de horecagelegenheid onderweg is voor eigen rekening. Op veler verzoek is er dit jaar ook weer een Texeltocht en wel op 23 augustus, aanvang 8.30 uur, kosten met inbegrip van overtocht € 8, -. Afstand: 50 km. Hiervoor dienen belangstellenden zich van tevoren op te geven.

Wie mee wil is van harte welkom op 19 april, vanaf 12.30 uur of een van de andere dinsdagmiddagen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem een kijkje op de website www.rtvtoonjacobs.nl voor het programma of neem gerust contact op (06-23982721, 06-11161470, of 06-13592779).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button