Hollands Kroon

Vrij uitzicht over de weilanden omgeving Zijdewind/’t Veld hersteld

Zijdewind – De inwoners van Zijdewind hebben eindelijk weer vrij uitzicht op de nieuwbouw van ’t Veld Noord aan de Zwarteweg, waar het laatste stuk naar de Rijderstraat ook weldra wordt aangepakt. De gemeente Hollands Kroon heeft inmiddels opdracht gegeven om de Zwarteweg en de omgeving bij de nieuwbouwwijk, waar de volgende fase alweer is opgestart, grondig aan te pakken. Daar wordt het ook bij de lagere school en de kruising bij het Dorpshuis verkeersveilig gemaakt voor de toekomst.

Door de aanleg van een behoorlijk aantal kabels voor de opwaardering van het elektriciteitsnet was er weinig te bespeuren, door alle grote bulten grond langs het hele tracé waar de kabels diep in de grond zijn aangebracht. Ook voor deze operatie werd door meerdere grondeigenaren bezwaar gemaakt, waardoor vertraging werd opgelopen.

Voor de voorgenomen locatie van de zendmast is helaas nog geen oplossing gevonden, de voorgestelde alternatieve locaties zijn inmiddels afgewezen, waarover de werkgroep nog verder in contact zal gaan om voor beide partijen tot een mogelijk aanvaardbare oplossing te komen. Voor een compromis voor die locatie is het er bepaald niet makkelijker op geworden, nu de aangedragen locaties zijn afgewezen.

Bericht van Theo Moras

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button