Defensie

Defensie pakt ruim 2.200 kilo cocaïne van smokkelaars af

Marine – De Zr.Ms. Holland heeft meer in maart meer dan 2.200 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat is de opbrengst van vier onderscheppingen in het Caribisch gebied tussen 10 en 13 maart.

De contrabande (verboden spullen) lagen in alle gevallen op zogenoemde go-fasts. Deze snelle bootjes werden ontdekt door het maritieme patrouillevliegtuig van de Kustwacht Caribisch Gebied. Zr.Ms. Holland stuurde vervolgens de aan boord gestationeerde helikopter van de Amerikaanse kustwacht en twee snelle onderscheppingsboten op de go-fasts af. Daarvan gaf de bemanning van twee van deze bootjes zich direct over. In beide andere gevallen gebeurde dat pas na enkele waarschuwingsschoten.

De drugs en in totaal tien verdachten zijn overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht. De smokkelaars worden vervolgd in de Verenigde Staten. De cocaïne is vernietigd.

Zr.Ms. Holland
De Zr.Ms. Holland is sinds oktober vorig jaar het stationsschip in het Caribisch gebied. De Koninklijke marine werkt er afwisselend samen met de Kustwacht Caribisch Gebied en de Amerikaanse kustwacht. Inmiddels staat er bijna 13.000 kilo aan onderschepte drugs op naam van Zr.Ms. Holland.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button