Cultuur/NatuurTexel

Ecomare-gids Arthur Oosterbaan bundelt verhalen over Texel in nieuw boek ‘Overkanters’

Texel – Arthur Oosterbaan werkt al ruim dertig jaar als natuurgids bij natuurcentrum Ecomare. In zijn nieuwe publicatie ‘Overkanters’ deelt de auteur verhalen over de natuur en geschiedenis van Texel. De boekpresentatie vindt plaats op 14 april in Ecomare.

Oosterbaan heeft in de afgelopen jaren de natuur op Texel zien veranderen en gemerkt hoe de bewoners en de massaal toegestroomde toeristen daarop reageren. Zijn waarnemingen en ervaringen zorgen voor een overtuigend portret van het eiland, de natuur en hoe de Texelaars daarmee omgaan. Soms schuurt het, soms bijt het, maar het is altijd liefdevol. Overkanters is een leesboek voor toeristen en Texelaars.

De officiële boekpresentatie van Overkanters is op vrijdag 14 april om 16:00 uur in het restaurant van Ecomare. De burgemeester van Texel zal het presentatie-exemplaar overhandigd krijgen in een passende, feestelijke omlijsting.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button