Den Helder

IJssalon weer open na gesprek met de gemeente, handhaving toegezegd

Advertentie:

Den Helder – Goed nieuws voor ijsliefhebbers: Gelateria Bella Gioia aan het Julianaplein in Den Helder opent deze week toch haar deuren. Een dag eerder kwam de ijssalon uitgebreid in de publiciteit, omdat wegens overlast en dreigingen van daklozen en verslaafden op het plein was besloten de deuren dicht te houden. Eigenaar Raymond Barriel wil het na een gesprek met de gemeente, waarin een aantal toezeggingen zijn gedaan, toch weer proberen.

Barriel zegt het nieuws vanavond ook op de eigen Facebookpagina van de ijssalon bekend te maken. Dinsdagmiddag zijn ambtenaren van de gemeente Den Helder langs geweest om de situatie te bespreken: “Ze gaan in het portiekje hiernaast pamfletten ophangen in het Nederlands, Pools en Engels. Daarnaast is toegezegd dat er meer gehandhaafd gaat worden.” In een reactie aan Regio Noordkop zei de gemeente maandag dat het opleggen van gebiedsverboden voor de overlastgevers niet mogelijk is. Onder andere omdat het gaat om een wisselende groep. Dat is volgens Barriel niet waar, omdat een aantal overlastgevers wel degelijk in beeld is bij de instanties.

Nu de gemeente deze toezeggingen heeft gedaan en daarnaast zegt bezig te zijn met het verbeteren van de dagopvang durft de ondernemer het wel weer aan om open te gaan, al zijn zeker niet alle zorgen uit de lucht: “Ik heb gevraagd aan de gemeente wat ik moet doen en of het veilig genoeg is om weer open te gaan. Daar durfde ze geen definitief antwoord op te geven.” Barriel vindt het jammer dat burgemeester Jan de Boer zelf geen contact heeft opgenomen, maar waardeert het wel dat de ambtenaren het gesprek aan gingen. Voorlopig gaat hij zelf achter de toonbank staan, samen met zijn schoonzoon. Zijn jongere personeelsleden zet hij nog even niet op het rooster, tot het zeker is dat de overlast afneemt.

Doordringen tot overlastgevers
“Wat moet ik anders? Het wordt prachtig weer. Ik kan langer dichtblijven om een statement te maken, maar als dit is wat de gemeente kan bieden dan is dit het.” De wijkagent heeft Barriel aangeraden om aangifte te doen. De ondernemer zegt zelf echter dat hij open staat voor een gesprek met de overlastgevers: “Ik wil niemand iemands kans op een betere toekomst verpesten. Misschien kan iemand tot ze doordringen en ze duidelijk maken dat ze met dit gedrag heel veel leed veroorzaken. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn buren die hiernaast wonen.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

3 reacties

  1. ik mis een reactie van de burgemeester in deze, dat is wel degene die over de veiligheid gaat hier….. altijd de grote afwezige ….

  2. Toezeggingen van de gemeente smelten als ijs voor de zon.

  3. Toezeggingen van de gemeente…..en de burgemeester is de grote afwezige…. Het sprookje van Hans en Grietje is nog geloofwaardiger!! Maar laten we morgen allemaal een ijsje gaan halen bij deze ondernemer. Hij verdient het!! Neen gelijk een knuppeltje mee dan kunnen we z’n straatje schoonvegen 🙂

Wellicht ook interessant

Back to top button