Uitgaan

Itchy Fingers geeft Iers concert in Huisduinerkerk

Advertentie:

Huisduinen – Multi-instrumentalisten Erik de Jong en Tijn Berends van Itchy Fingers staan op donderdag 9 november in het Huisduinerkerkje. Het tweetal zal om 20:00 uur optreden met hun Irish Songs & Tunes.

De Jong en Berends speelden al enkele jaren samen bij de sessies in O’Ceallaigh’s Pub in Groningen, toen zij begin 2012 besloten hun muzikale vaardigheden te bundelen in deze band op zakformaat. Bij hun optredens op de podia van verschillende Nederlandse folkfestivals (Elfia, Archeon Midwinterfair, Keltfest, Cadansa), ceilidhworkshops, folkbals en luisterconcerten laat het duo zien dat ze nog steeds enorm veel plezier beleven aan de muziek. De verschillende cd’s van De Jong en Berends (een derde is momenteel in de maak) laten horen dat de muzikale mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn, dus voorlopig blijft dit duo lekker doorspelen.

Kijkend naar het accordeonspel van Erik de Jong, en de vliegensvlugge gitaarritmes van Tijn Berends, waarbij twee paar handen haast sneller dan het oog kan volgen heen en weer vliegen over knoppen en snaren, krijgen veel mensen een haast onbedwingbare neiging aan hun eigen vingers te krabben. Bij het zien van dit opmerkelijke fenomeen besloten de twee muzikanten om hun duo om te dopen tot Itchy Fingers.

Kaarten
Reserveren van de kaarten is gewenst (vooraf € 12,50, aan de deur € 15,-) via loesbakker@gmail.com. Erik en Tijn zullen op de vrijdag na het concert de oversteek maken naar Texel voor workshops en concerten/sessies tijdens Vliers op Texel 2023, een jaarlijks terugkerend workshopweekend bij Artex in Den Burg.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button