Hollands KroonPolitiek

VVD wil in gesprek over uitbreiding Groenhof in Breezand

Breezand – De gemeenteraad van Hollands Kroon beslist binnenkort over de uitbreiding van woonwijk Groenhof bij Breezand. In totaal wil het college 172 woningen realiseren in de nieuwbouwwijk. De fractie van de VVD is benieuwd wat inwoners vinden van de plannen en nodigt hen uit om daarover op 12 april in Anna Paulowna in gesprek te gaan.

De wijk Groenhof bestaat uit allerlei verschillende woningen. In het totale plan worden 31 vrijstaande woningen, 96 twee-onder-een-kapwoningen en 45 rijwoningen beoogd. Binnen het huidige bestemmingsplan kunnen maximaal 128 woningen worden gerealiseerd, dus de raad wordt voorgesteld dit uit te breiden. Het voorstel komt mogelijk bij de eerstvolgende raadsvergadering van 20 april langs, maar de agenda is nog niet definitief.

De fractievergadering van de VVD, waarin over het plan wordt gesproken, vindt plaats op 12 april om 20.00 uur in de MFA in Anna Paulowna. Inwoners die aan het overleg willen deelnemen of een ander onderwerp onder de aandacht willen brengen worden verzocht zich per mail aan te melden. Dat kan per mail via de secretaris van de fractie: Petraborst@hollandskroon.nl.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button