Den Helder

Wijkplatform Julianadorp met wethouder in gesprek over de woningmarkt

Advertentie:

Julianadorp – Het Wijkplatform Julianadorp organiseert op donderdag 6 april in MFC ’t Dorpshuis een bewonersavond met het thema ‘krapte op de woningmarkt, sociale woningbouw en woonruimteverdeling’. Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 onder andere in gesprek met wethouder Petra Bais, Esther Scholten (manager wonen bij Woontij) en Robbert Waltmann (algemeen directeur van de Woningstichting).

De woningmarkt staat al geruime tijd onder druk en veel inwoners van Julianadorp hebben hier mee te maken. Zo zijn er steeds langere wachtlijsten voor een huurwoning en zijn de prijzen van koopwoningen flink gestegen. Op grond van de Huisvestingswet hebben gemeenten de mogelijkheid vrijgekomen huurwoningen naar inzicht te verdelen. Zij kunnen bepaalde groepen voorrang geven, bijvoorbeeld om medische redenen of wegens sloop van de huidige woning. Over die verdeling zijn verschillende inzichten mogelijk.

Onder leiding van de voorzitter van het Wijkplatform, Hans Boskeljon, kunnen belangstellenden met een deskundig panel in gesprek over dit onderwerp. Het panel bestaat uit: Petra Bais, VVD wethouder ruimtelijke ordening, wonen en openbare ruimte. Robbert Waltmann, algemeen directeur Woningstichting en Esther Scholten, manager wonen Woontij. Voorafgaand geeft beleidsambtenaar Wonen Thomas Blonk een presentatie over het regeringsbeleid, de provinciale woonagenda en de regionale woonakkoorden, om dan in te zoomen op de gemeentelijke woonvisie en de prestatieafspraken met de wooncorporaties. De deuren van het ’t Dorpshuis openen om 19.00.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

  1. Leuk bedacht, maar tot de ouderen behorende zie ik hier geen voor uit gang in, Mijn inziens is die er wel, { zelfs heel eenvoudig}

Wellicht ook interessant

Back to top button