Den HelderHollands KroonJeugdSchagenSport

Jeugd kan weer veilig sporten met Team Sportservice

Advertentie:

Noord-Holland – Goed nieuws voor kinderen en jongeren. Jeugd tot en met 18 jaar mag weer in teamverband en onder begeleiding in de buitenlucht sporten. Dat is bovendien prachtig voor sportaanbieders die op deze manier een voorzichtige start kunnen maken met hun activiteiten. Om alles in goede en veilige banen te leiden hebben de Noordkop-gemeenten en Team Sportservice de handen ineengeslagen.

Achter de schermen wordt keihard gewerkt om alle activiteiten te bundelen. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben in samenwerking met Team Sportservice een procedure opgesteld zodat de jongste jeugd weer op een veilige manier kan sporten. “Om te kunnen starten moeten sportverenigingen en aanbieders een plan van aanpak indienen bij de gemeente. Daarvoor hebben we een checklist ontwikkeld”, vertelt Nanda Timmerman van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon.

“De gemeente beoordeelt het plan, waarna de vereniging bericht krijgt of zij toestemming heeft om te starten met deze activiteit. Na goedkeuring is de verenging of sportaanbieder verplicht de activiteit aan te melden op de site veiligsporten.nu.”

Platform
Aanleiding is de oproep van premier Rutte vorige week dinsdag in de persconferentie. Hij vroeg gemeenten de regie te nemen en samen met lokale sportverenigingen en buurtsportcoaches te kijken naar de mogelijkheden. Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven mee te doen, benoemde Rutte ook nadrukkelijk om niet-leden van verenigingen die mogelijkheid te bieden. Lydia van Noord van Team Sportservice in Den Helder: “Op de site is het daarom voor iedere sportaanbieder mogelijk om bij de activiteit te vermelden of deze ook toegankelijk is voor niet-leden. Wij beheren het platform voor de gemeenten in de Noordkop. Het streven is om sportaanbod verspreid over het hele gebied te realiseren.”

Kinderen en jongeren kunnen via veiligsporten.nu een keuze maken om deel te nemen aan één of meer activiteiten. Dit kan zijn bij de verenigingen waar ze al lid van zijn, maar soms ook bij een andere vereniging of sportaanbieder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button