Petitie tegen vestiging van stadhuis op Willemsoord

Den Helder – De Stichting Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder (SBCE) wil middels een digitale petitie het gemeentebestuur nogmaals bewegen af te zien van de, in de ogen van de SBCE, geldverslindende stadhuisplannen op Willemsoord. De petitie is te vinden via deze link.

“Uit de recente Quick scan lokale democratie blijkt dat nog maar 11 procent van de Helderse bevolking vertrouwen heeft in het lokale gemeentebestuur. Voor heel Nederland is dit een opmerkelijke lage score”, zegt SBCE-voorzitter Paul Schaap. “Dat geringe vertrouwen wordt vooral veroorzaakt door de ondemocratische handelswijze van het gemeentebestuur rond het besluit om het stadhuis in de gebouwen 66 en 72 op Willemsoord te vestigen. Bezwaren tegen dat besluit zijn onmogelijk gemaakt doordat het formeel een kredietverstrekking wordt genoemd. Onze stichting heeft er alles aan gedaan om naast bezwaren, heroverwegingen, handtekeningenacties, oproepen tot bezinning, het gemeentebestuur op andere gedachten te brengen. Tot heden tevergeefs, maar de tijden veranderen.”

De SBCE roept daarom de inwoners van Den Helder en Julianadorp op zich nogmaals uit te spreken tegen de vestiging van het stadhuis op Willemsoord door een digitale ondertekening van de petitie op petities.nl. De SBCE werpt zich op als beschermheer van het Helders cultureel erfgoed, waaronder het rijksmonument Gebouw 66, de voormalige mastenloods uit 1825, en van Museumhaven Willemsoord met zijn unieke collectie varend erfgoed.

Mobiele versie afsluiten