Cultuur/NatuurTexel

Texel Big Day vanuit huis

Advertentie:

Texel – Onder vogelaars is de bekende Texel Big Day een zeer geliefde dag. Het is competitie waarbij teams 24 uur lang zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te tellen op het eiland. Dit jaar zal Texel Big Day plaats vinden vanuit huis.

Vanwege het coronavirus is het Wadden Vogelfestival en ook de Texel Big Day afgelast. In plaats daarvan is een speciale Home editie ontwikkeld op 9 mei waar iedereen, vogelaar of niet, aan mee kan doen. Dit doen ze om geld op te halen voor het goede doel. De Texel Big Day Home Edition vindt plaats op 9 mei, waarbij rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen omtrent het coronavirus. Met het gezin of met een maximum van twee personen kan je de hele dag vogels kijken in de tuin, vanaf het balkon of de omgeving in de buurt. Zo kan er ook in quarantaine en met anderhalve meter afstand naar vogels gekeken worden en geld opgehaald worden voor het goede doel: de bescherming van de Zomertortel.

Elk jaar wordt het Wadden Vogelfestival georganiseerd door het Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum. Tijdens dit weekend, waarin de Texel Big Day een belangrijk onderdeel vormt, wordt geld opgehaald voor een goed vogeldoel. Dit jaar is dat de Zomertortel. Deze vogelsoort staat internationaal onder druk, vanwege de intensieve landbouw is er in Nederland namelijk nauwelijks voedsel te vinden en in het buitenland bestaat wordt er op de vogel gejaagd. Met het opgehaalde geld worden er op Texel voedselakkers aangelegd en wordt operatie Zomertortel van de Vogelbescherming gesteund. De minimale bijdrage van 25 euro per deelnemer gaat direct naar dit goede doel om zo de Zomertortel nog een kans te geven. Wie niet meedoet als deelnemer, kan nog steeds het goede doel steunen door een team te sponsoren of een donatie te doen via de website.

Als deelnemer is het niet vereist om 24 uur lang actief te vogelen, met een half uurtje vogels kijken kan je ook al meedoen. Er worden aan het eind van de dag drie prijzen uitgereikt de meeste vogelsoorten van de dag, de meeste zomertortels van de dag en het meest opgehaalde geld. Daarnaast krijgt elke deelnemer een unieke sticker en maken alle deelnemers kans op een verzorgd weekend Texel en een tuinvogelpakket. Inschrijven kan via www.waddenvogelfestival.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button