Hollands Kroon

Afrembochten Frieseweg blijven

Adverentie

Hollands Kroon – Veel wegen in de Wieringermeerpolder zijn kaarsrecht. Door de rechtheid van de wegen ligt de snelheid van auto’s vaak hoger dan de toegestane snelheid. Op de Frieseweg zijn in het verleden afrembochten gemaakt. Op die manier is de weg niet meer kaarsrecht en wordt de weggebruiker aangemoedigd om zich aan het snelheidslimiet te houden.

De afrembochten zijn toen door Rijkswaterstaat aangelegd met grote bulten, waardoor het zicht minimaal werd. De weggebruiker werd zo gedwongen om met passende snelheid de bocht te nemen. Het gebruik van deze bulten was op het moment van de aanlegging van de Frieseweg, niet ongewoon in Nederland. Nu zie je deze bulten bijna nergens meer.

Afgelopen maanden is de voorbereiding voor de vernieuwing van de waterleiding onder de Frieseweg begonnen. In dit proces zijn de bulten in de afrembochten verwijderd. De (tijdelijke) verwijdering van de bulten is VVN Wieringerland opgevallen en zij hebben de gemeente geadviseerd om de bulten niet te herplaatsen.

Verkeersveiligheid
De gemeente Hollands Kroon gaat mee in dit advies. Uitzicht en overzicht is een belangrijke factor voor verkeersveiligheid. Door de bulten werd het zicht en overzicht ernstig verminderd. De afrembochten en het groen blijven wél bestaan. Bestuurders worden zo nog steeds aangemoedigd om de snelheid aan te passen en zich aan de toegestane snelheid te houden. “Wij gaan mee in het advies van VVN en gaan de bulten niet herplaatsen”, laat de gemeente weten.

VVN Wieringerland is blij dat de bulten niet herplaatst gaan worden en de afrembochten wel blijven. Door het weghalen van de bulten kan er verder vooruit worden gekeken en kan de weggebruiker op verkeerssituaties sneller reageren. VVN Wieringerland en Hollands Kroon roepen alle bestuurders op om niet harder dan 60 km/u te rijden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button