Den Helder

Een hele week dauwtrappen met Team Sportservice

Adverentie

Den Helder – Ieder jaar gaan fanatieke wandelaars op Hemelvaartsdag voor dag en dauw op pad. Ze doen mee aan de Helderse Dauwtraptocht. Dit jaar ook, alleen in aangepaste vorm. Niet met een gezamenlijk startschot en ook niet allemaal op een dag, maar verspreid over vijf dagen. Ieder voor zich op een zelf gekozen dag en tijd, met de coronamaatregelen in acht nemend.

De Dauwtrapweek duurt van 10 tot en met 14 mei en de route is exact 16,03 kilometer. De naam is dit jaar daarom ook aangepast – om verwarring te voorkomen – in de Team Sportservice wandeltocht.
Stagiaire Selina Kooy mag de tocht dit jaar organiseren. “Je kunt de route op elk moment lopen wanneer jij dat wilt. Zo voorkomen we dat te veel mensen op een zelfde tijdstip bij elkaar zijn. Misschien ook wel eens lekker dat je niet per se in alle vroegte op de been hoeft. Je kunt nu gewoon eerst even rustig ontbijten”, lacht de stagiaire.

Een bijkomend voordeel. inschrijven hoeft niet. Want vol is niet vol. “Deelnemers kunnen de route vanaf onze site downloaden bij agenda en activiteiten. Zie de website. Dat gaat via een QR-code. Die linkt naar de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. De deelnemers kunnen de wandeltocht lopen via de link of de app van het Wandelnetwerk. De app is te downloaden, maar het is niet verplicht. “Dat geldt eigenlijk alleen als je hem wilt bewaren”, licht Selina toe.

Beschilderde keitjes langs de route
In de week van 10 tot en met 14 mei liggen er verspreid langs de route keitjes ter waarde van tien euro. “Ik heb de keitjes zelf beschilderd in de kleuren van Team Sportservice. Als je er eentje vindt, maak je een foto op de vindplaats en stuurt deze naar mij op: stagedenhelder1@teamsportservice.nl” aldus Selina.

Vervolgens moet de wandelaar het keitje meenemen en naar Sport 2000 aan de Beatrixstraat brengen. Daar is bij inlevering van het keitje tien euro korting krijgen op een aankoop. Bovendien is er een prijs voor diegene die onderweg de sportiefste, gezondste foto maakt. “Stuur je die in dan maak je kans op een goodiebag van Team Sportservice. En het is natuurlijk superleuk als wandelaars hun foto’s die ze onderweg maken plaatsen op onze Facebookpagina.”vervolgt Selina.

Meer informatie
De keitjes zijn alleen te vinden tussen 10 en 14 mei. Daarna kan de route nog steeds gelopen worden, alleen de keitjes zijn dan inmiddels weer terug in het bezit van Team Sportservice. Meer weten over deze aangepaste Dauwtraptocht? Stuur een mail naar stagedenhelder1@teamsportservice.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button