Den HelderHollands KroonVideo

Kranslegging Den Helder en Hollands Kroon (video)

Regio Noordkop – De jaarlijkse 4 mei herdenking vindt ook in 2021 anders plaats dan gebruikelijk. Voor het tweede jaar op rij zonder publiek, maar zowel in Den Helder als in Hollands Kroon werd toch op verschillende plekken stilgestaan bij de slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog.

Regio Noordkop was in beide gemeenten aanwezig bij enkele kransleggingen.

Toon meer

Lesley Alma

Lesley Alma is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever radio en televisie. Zij is woonachtig in Den Helder en bereikbaar via lesley@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

 1. Ik heb de hele viering van dodenherdenking dit jaar sinds lange tijd maar eens overgeslagen onthutst als ik was over de berichtgeving in de media over de oprichting van een gespecialiseerd ´inslaapcentrum´ voor ´overtollige´ Covid patiënten tijdens een pandemische crisis, een initiatief van het Erasmus MC.
  Al een jaar hoor ik in de media opvallend genoeg geen enkele discussie meer over het verhogen van het aantal IC bedden in Nederland, vóór die tijd was de angst voor die nieuwe onbekende ziekte waarschijnlijk nog groot genoeg om de kijkcijfers te kriebelen maar die extra bedden zijn vanzelfsprekend ook prijzig en dat maakt de discussie dan ook meteen ´onaangenaam´.
  Nee, wanneer het over de huidige pandemie gaat zijn de media ´Covid-moe´, we mogen er alleen nog wat vrijblijvend ´op afstand´ over kletsen en men heeft overduidelijk besloten om de afschuwelijke dagelijkse filmpjes uit het ´Covid-journaal´, filmpjes van naar lucht happende patiënten en overwerkt en mentaal overbelast verpleegpersoneel maar te schrappen. Personeel dat, hoe wrang kan ons bestaan toch zijn, vorig jaar rond deze tijd nog staande ovaties kreeg, betuigingen die menigeen die daaraan toen meedeed ´rillingen van gemeenschapszin´ opleverde.
  Zelfs de politici nemen na een bewogen politiek jaar hun verantwoordelijkheid niet meer, angstig als ze voor hun hachje zijn geworden om gezonde mensen ´een belangrijk perspectief op terrasjes´ te ontnemen, om maar niet te spréken van de politiemensen die, wanneer je hen vraagt waarom ze niet ingrepen tijdens een gezellig feestje van duizenden opgetogen sport supporters, je verbijsterd aankijken en zeggen, ´M..m..maar dan wordt het oorlog..!´.
  De tirannie van de primitiviteit in ons denken speelt velen parten; enkele IC bedden zijn er nog vrij in Noord Nederland, mensen met bijvoorbeeld slokdarmkanker en hartproblematiek kunnen er al lange tijd niet meer geholpen worden en zij sterven nu dus al dagelijks volledig anoniem.
  Wellicht met op de achtergrond het laatste tv geluid dat nog bewust hun oor bereikt; ´Wij zijn kampioenen! Olé…, olé olé, olé…´ of op een ander kanaal het geluid van de terrasgasten op ´De Waag´ in Alkmaar, een glas bier hangt tussen hun vingertoppen in de lucht terwijl ze spetterend van genot uitbraken, ´Dit is fénomenaal!!´.
  Wat is het verschil tussen doden en slachtoffers wanneer het gaat om de tijd? Slechts de beeldvorming.

Back to top button
%d bloggers liken dit: