112Defensie

Oefening Marine gaat mis, matrozen te water (video)

Wieringerwerf – Drie matrozen in opleiding zijn dinsdagmiddag tijdens de eindoefening van de Eerste Maritieme Militaire Vorming (EMMV) op het IJsselmeer te water geraakt. Een persoon moest met een schouderblessure naar het ziekenhuis.

De groep van 53 EMMV-leerlingen in rubberboten dreef te ver af. Door de harde wind lukte het niet de rubberboten weer in de goede richting te krijgen en de storm veroorzaakte water in de vaartuigen. Waarschijnlijk belandden de matrozen in het water bij het lozen.

Direct werd de Kustwacht ingeschakeld. Die haalde de militairen uit het water. Schepen in de buurt hielpen bij de opvang op een drijvend platform. De kustwacht bracht de hele groep met reddingsboten aan wal.

De leerlingen van de 8-weekse opleiding tot matroos laten tijdens de eindoefening ‘ De Volharding’ zien wat zij in teamverband en onder verzwarende omstandigheden hebben geleerd. De EMMV is de opleiding tot matroos algemeen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button