Hollands KroonNieuwsPolitiekVideo

Burgemeester van Dam herdenkt oorlogsslachtoffers in Nieuwe Niedorp (video)

"Juist nu moeten we elkaar steviger omarmen, steviger dan ooit."

Adverentie

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon herdacht de oorlogsslachtoffers op vijf verschillende plaatsen in de gemeente. De burgemeester was aanwezig namens het college van Burgemeester en Wethouders en hield een toespraak en legde een krans bij het monument.

De herdenkingsbijeenkomst begon in De Koppeling waar het 4 mei-comité vijf kaarsen ontstak ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Daarna volgden toespraken van de burgemeester namens de gemeente en ds. Fokko Omta namens de kerkgemeenschappen. De actualiteit maakte de herdenking urgenter dan ooit, benadrukte de burgemeester in haar toespraak. “Deze actualiteit dwingt ons onder ogen te zien hoe zuinig we moeten zijn op onze democratie. Laat tolerantie, humaniteit en respect leidend zijn.”

De aanwezigen gingen vervolgens in een stille tocht naar het monument voor de twee minuten stilte, het Wilhelmus en de kransleggingen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button