Hollands Kroon

Opening Campus de Terp in zomer 2023 onder druk

Advertentie:

Wieringerwerf – Door de lange doorlooptijd van verschillende vergunningen en aanbestedingstrajecten komt de opening van Campus de Terp na de zomervakantie in 2023 onder druk te staan. Het college van de gemeente Hollands Kroon laat aan de raad weten dat de planning in stand blijft, maar dat de bouw mogelijk wel vertraging oploopt.

Campus de Terp, waar meerdere scholen, de kinderopvang en sport en recreatie op één plek worden gerealiseerd, is onderdeel van het grotere project ‘Herstructurering Wieringerwerf’. De realisatie van de verschillende ontwikkelingen in Wieringerwerf liggen op schema, zo laat het college weten: ” Zoals het er nu naar uit ziet is het programma in 2024 nagenoeg afgerond en wordt gestart met het bouwen van woningen aan het Lelypark.” Ook de kosten blijven binnen de door de raad vastgestelde kredieten.

Alleen de campus lijkt nu dus wat vertraging op te lopen. Het bestemmingsplan is vastgesteld, maar er is wel een beroepschrift ontvangen. Ondanks dat gaan de ontwikkelingen gewoon door: “Zo is de omgevingsvergunning voor het sportdeel is eind maart verleend. De aanvraag voor het kindcentrum is ontvangen en de inkoopprocedure voor de uitvoerende aannemer is gestart. Het traject rond de benodigde kapvergunning en ontheffing in het kader van de Natuurbeschermingswet is gestart. Het buitenbad is gesloopt en het eerste deel van de werkzaamheden voor de openbare ruimte is uitgevoerd.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button