112

Politie geeft beelden vrij van pinpasdief

Den Helder – Een 79-jarige inwoner van Den Helder werd 29 januari 2022 telefonisch benaderd door iemand die vertelde van zijn bank te zijn. Ook zou iemand van de cyberpolitie aanwezig zijn bij het telefoongesprek. Het einde van het liedje was dat de man zijn bankpas heeft afgestaan aan een zogenaamde koerier van de bank. Zijn bankrekening werd vervolgens geplunderd in Den Helder, Amsterdam en een poging in Amstelveen.

Van de geldopname in Den Helder zijn goede beelden. Wie herkent deze verdachte? Er kan van hem gezegd worden dat hij waarschijnlijk reed in een witte of lichtkleurige bestelbus, waarschijnlijk een Ford Transit. In Amsterdam heeft een andere man geld opgenomen, in ieder geval een andere man als de verdachte uit Den Helder.

De man voldeed aan het volgende signalement: ongeveer 35 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, blank/ heel licht getint, normaal postuur, donker haar. Hij droeg een blauw mondkapje met daaronder waarschijnlijk een baard, en een bruin leren jas met meerdere opvallende ritsen.

Tip? Meld het via het tipformulier.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button