Uitgaan

Popkorendag met dertien koren op Texel

Advertentie:

Den Helder – De eerste Artex Popkorendag Texel is een feit. Dertien popkoren vanuit het hele land reizen op zondag 15 mei af naar Texel voor dit muzikale evenement. Van 12:00 tot 19:00 uur zijn er doorlopend optredens in Question Plaza en het Glazen Paleis. De toegang is gratis.

Door de pandemie moest de Artex Popkorendag Texel tot twee keer toe geannuleerd worden. Nu kan de Popkorendag na enkele jaren wachten dan toch doorgaan. “We hebben allemaal enig geduld moeten betrachten, maar gelukkig bleven alle koren en sponsoren aangesloten zodat we door kunnen. Daar zijn we iedereen heel erkentelijk voor”, aldus Sander Boschma, directeur van Artex Kunstenschool Texel.

De Popkorendag is een initiatief van het Artex Popkoor, dat al sinds 2008 bestaat. Boschma: “Texel kent een mooie muzikale traditie met vele initiatieven, orkesten, bands, koren en bijna evenveel festivals, grotere en kleinere muzikale evenementen. Wij waren het volkomen met het Popkoor eens dat het de hoogste tijd werd om een nieuw uniek evenement toe te voegen: een echte Texelse korendag. Zij hebben en prachtig programma samengesteld met een rijk scala aan stijlen en verschillende interpretaties van pop- en koorzang. Met koren die stuk voor stuk het plezier van samen zingen en de waarde van samen zijn laten zien en laten horen. Het wordt geweldig; een mooie start van een nieuwe traditie.”

Het volledige schema inclusief het repertoire dat ten gehore wordt gebracht is te vinden op de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button