Den HelderPolitiek

Seniorenpartij in tweeën gesplitst: Acht leden naar ‘Fractie Bazen’

Adverentie

Den Helder – Zeven personen die bij de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van de Seniorenpartij stonden volgen Kees Bazen naar zijn nieuwe partij ‘Fractie Bazen’. Bazen werd recentelijk door partijvoorzitter Remco Duijnker uit de Seniorenpartij gezet, na vermeend grensoverschrijdend gedrag en opmerkingen richting vrouwelijke partijgenoten. Vier van de zeven personen die met hem mee gaan zijn vrouwen.

Bazen ontkent de aantijgingen en gebruikte daarbij onder andere de termen smaad, laster en karaktermoord. De fractie Bazen wil verder als een democratische partij, zo schrijft de nieuwe partijleider in een verklaring. De leden zijn: Kees Bazen, Mirjam Kisteman, Jolita Langedijk, Arjan Koenen, Monique Kriele, Tineke Renssen, Martin Zuiddam en Ben Wilkens. Allemaal stonden zij enkele maanden geleden op de kieslijst voor de Seniorenpartij.

Over de inhoudelijke standpunten van de partij is nog weinig zeker. Wel laat Bazen weten te gaan voor verbinding en pragmatische samenwerkingen: “De inwoners hebben ons tijdens de laatste verkiezingen met hun stem het vertrouwen gegeven met een zetel, die verantwoordelijkheid nemen wij heel serieus. Daarnaast zijn bij ons team eigen ideeën en ambities aanwezig. Zo staat duurzaamheid als extra speerpunt hoog op onze agenda.” Bazen heeft, net als meerdere van zijn partijgenoten, een CDA achtergrond.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button