Cultuur/NatuurHollands KroonSport

Subsidies ondanks overschrijding termijnen

Niedorp – Stichting Niedorphal en Werkgroep Jongeren Niedorp krijgen beide voor 2022 een subsidie van de gemeente Hollands Kroon, ondanks dat de termijn voor de aanvraag reeds was overschreden. In het geval van de werkgroep lag de fout bij de organisatie zelf, bij de Stichting Niedorphal heeft de gemeente in eerste instantie verzaakt de aanvraag op tijd af te handelen.

Bij Stichting Den Krieck en Stichting Scouting Corvus Corone heeft ook een overschrijding van de termijn plaatsgevonden. Dit kwam omdat de gemeente de aanvragen nader moest bekijken. In beide gevallen is de aanvraag afgewezen: Stichting Den Krieck kon niet aantonen dat zij extra subsidie nodig hadden om de begroting 2022 rond te krijgen. De scouting vroeg om geld voor de viering van het 25-jarig bestaan. De gemeente verstrekt echter geen incidentele subsidies.

Stichting Niedorphal had de aanvraag keurig netjes op tijd en volledig ingediend. In de gemeentelijk administratie ging echter iets fout, waardoor de toekenning van de subsidie pas op 16 maart 2022 is verzonden. De gemeente had dit vóór 1 januari 2022 moeten doen. In het geval van de Werkgroep Jongeren Niedorp is de penningmeester door omstandigheden niet toegekomen aan het indienen van de aanvraag. Het college besluit coulant te zijn en de subsidie alsnog toe te kennen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button