Uitgaan

Huiskamer Pop en Poëzie in het Cultuurkerkje Oudesluis

Oudesluis – Een tweetal gelegenheidsformaties komt 27 mei naar het Cultuurkerkje aan de Noorderweg 14A, 1757 PC te Oudesluis. Ze hebben lang samen gewerkt met een gemeenschappelijke vriend. Inmiddels is deze door een langdurige en slopende ziekte aan huis gekluisterd. Ze willen met hem de vriendschap, de verbondenheid en de muziek vieren en zullen dat in het Cultuurkerkje uitdragen met een gedeeld repertoire van bewogen, vrolijke, melancholieke en hoopvolle melodieën.

De bands zijn Blues & Greens en Loud Wednesdays. Elke band verzorgt één set met daar tussen een pauze. Daarnaast draagt Neline Kramer drie gedichten voor. De aanvang is om 20:00 uur en de entree is € 10 euro per persoon. De kaarten zijn verkrijgen bij de ingang of online te reserveren via www.cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/.

Een gitaar of twee, een stem of twee en een rugzak vol liedjes over liefde, verlangen en het weer, dat is Blues & Greens. Na jarenlange samenwerking in diverse bands besloten Ada Aalbrecht en Menno Laan een akoestisch duo te vormen om hun muzikale verhaal te vertellen. Langzaam maar zeker ontstond een programma van liedjes rond besneeuwde vlaktes, oude mannen, de seizoenen van een wereldstad en de hoop op een beter leven.

Loud Wednesdays
Joran Lokkerbol (zang, gitaar en piano) en Bart Timmer (gitaar en piano), zijn vrienden en bevlogen muzikanten uit de Noordkop. Zij delen ruim 15 jaar de passie voor het maken van liedjes en fijne melodieën met elkaar. Vaak is de liefde in al haar verschijningen het onderwerp. Hun eigen werk is continu in ontwikkeling en wisselen ze af met dat van anderen waarbij altijd het gevoel voorop staat. De band kenmerkt zich door een originele repertoire telkens op zoek naar kleine onontdekte pareltjes. Loud Wednesdays combineert het eigen werk met de muziek van The Jayhawks, The Shins en Ben Harper en speelt deze zonder al te veel elektrische gitaren of uitgebreide drumstellen.

In het prille begin in Schagerbrug waren ze nog een duo, al snel werd het een combo. De huidige bezetting kent naast de oprichters (Joran Lokkerbol en Bart Timmer) Christiaan van den Berg op viool en cajon en Menno Laan op bas in de line-up.

Neline Kramer
In haar werk staat de belevingswereld van mensen vaak centraal; de luisteraar wordt hierin meegenomen via opgeroepen beelden, sferen en emoties. Zij haalt inspiratie uit haar werk als psycholoog, coach en trainer, maar ook uit haar persoonlijke relaties.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button